А также плюс:
Шашлик по сибирски (Шашлык по-сибирски). Руска кухня
Съставки: 2 кг. шарено свинско или овче месо 400 ml оцет 4 глави лук 5 дафинови листа 5 зърна бахар 2 ч. л. захар Чер пипер Сол Приготвяне и сервиране: Месото се нарязва на едри кубчета (100 - 150 гр.). Приготвя се марината от солта, оцета, захарта, дафиновия лист, едната глава лук (нарязана "жулиен") и бахара. Месото се залива и се оставя се да се маринира за 24 часа. Останалите глави лук се разрязват на две и се разслояват. Парчетата месо се нанизват на шишове, като между парчетата се нанизва и люспа лук. Шишовете се пекат на барбекю, на висока температура, като се обръщат от време на време и се пръскат с останалата марината, за да не изсъхват.
|