Четвер, 21.11.2024, 17:32
Вітаю Вас Гість

Смачно


Головна » Файли » Кулінарія

Шашлик на диму
[ · Викачати видалено (128.36 Kb) ] 12.08.2011, 10:04
 
 
 
А также плюс:
 
Шашлик по сибирски (Шашлык по-сибирски). Руска кухня


Съставки:
2 кг. шарено свинско или овче месо
400 ml оцет
4 глави лук
5 дафинови листа
5 зърна бахар
2 ч. л. захар
Чер пипер
Сол
Приготвяне и сервиране:
Месото се нарязва на едри кубчета (100 - 150 гр.). Приготвя се марината от солта, оцета, захарта, дафиновия лист, едната глава лук (нарязана "жулиен") и бахара. Месото се залива и се оставя се да се маринира за 24 часа. Останалите глави лук се разрязват на две и се разслояват. Парчетата месо се нанизват на шишове, като между парчетата се нанизва и люспа лук. Шишовете се пекат на барбекю, на висока температура, като се обръщат от време на време и се пръскат с останалата марината, за да не изсъхват.


Категорія: Кулінарія | Додав: 111111 | Теги: Шашлик на диму
Переглядів: 746 | Завантажень: 337 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
РЕКЛАМА
Категорії розділу
Кулінарія [5]
Здоров'я [1]
Медицина [0]
Різне [0]
Файли [3]
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
ЛІЧИЛЬНИК